Άρθρα, All about spirits

Tullamore D.E.W. : στρογυλλή και απαλή γεύση από το 1829

TULLAMORE DEW

Στο μακρινό 1829 , στην πόλη Τulllamore , το πασίγνωστο ιρλανδέζικο ουίσκι αποστάζεται πρώτη φορά και η οικογένεια του αποστακτηρίου ξεκινά με απίστευτο όραμα και δέσμευση να αναπτύξει το πάθος της για το ουίσκι.

 

Το όνομά του προέρχεται από τα αρχικά του πρώτου ιδιοκτήτη του, του Daniel E. Williams (D.E.W.) ο οποίος δημιούργησε ένα απόσταγμα που έγινε τόσο δημοφιλές ώστε κατέληξε να γίνει σλόγκαν παραφράζοντας μια γνωστή ρήση: “Give every man his D.E.W”. Αυτός ο τύπος έχει μια απίστευτα ενδιαφέρουσα ιστορία. Άρχισε να εργάζεται στο αποστακτήριο σε ηλικία 15 ετών και έπειτα περνώντας από κάθε θέση του αποστακτηρίου κατέκτησε την ιδιοκτησία του και ”σφράγισε ” το απαλό ιρλανδέζικο απόσταγμα με το όνομά του  D.E.W. .

 

 

Ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν την τεχνική της τριπλής απόσταξης (triple distilled), ο εγγονός του, Desmond, συνέχισε να καινοτομεί και ήταν αυτός που εγκαινίασε την διαδικασία της “τριπλής ανάμιξης” (triple blend). Έτσι, μέχρι και σήμερα το Tullamore Dew δημιουργείται με την ανάμιξη τριών ουίσκι: malt, grain και pot still, ενώ στην ξεχωριστή τεχνική δημιουργίας του οφείλει την ήπια, απαλή και “στρογγυλεμένη” γεύση του.

TASTE : Τρία αποστάγματα ενώνονται για να δώσουν μια ισορροπία γεύσης όπως κανένα άλλο. Το ουίσκι με κόκκους δίνει γλυκές γεύσεις. Το malt ουίσκι δίνει γεύσεις φρούτων. Και το ουίσκι κατσαρόλας δίνει αρώματα μπαχαρικών.

HOW IT’S MADE : Οι περίπλοκες αλλά προσιτές γεύσεις στο ουίσκι προέρχονται από – τρία είδη δημητριακών, τριπλή απόσταξη και το μείγμα και των τριών ιρλανδικών ουίσκι.

CASK FINISH : Τριπλό βαρέλι  για βάθος και ισορροπία. Σε μια περίοδο αρκετών ετών παλαιώνει σε παραδοσιακά βαρέλια bourbon και sherry .

 

HOW TO DRINK IT : Να προσθέσω νερό στο ουίσκι μου; Είναι καλύτερα να προσθέσω πάγο; Τι είναι καλύτερο να προσθέσω στο ουίσκι μου… πάγο ή νερό; Πόσο να προσθέσω; Είναι πολλοί οι 3 κύβοι; Αυτές είναι κοινές ερωτήσεις, οπότε μην ανησυχείτε αν κάνετε τις ίδιες ερωτήσεις. Η απάντηση εδώ θα είναι πάντα ότι εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Υπάρχουν πάντα αξιόλογες σκέψεις, αλλά δεν υπάρχουν κανόνες.

 

”Success comes not to those who desire it most but to those who care deeply about what they do and feel compelled to create.”

( Η επιτυχία δεν έρχεται σε αυτούς που την επιθυμούν περισσότερο, αλλά σε αυτούς που νοιάζονται βαθιά για αυτό που κάνουν και αισθάνονται υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν .)

Daniel E. Williams

 

 

 

 

 

Πηγή : https://www.tullamoredew.com/en-us/