Άρθρα, Συνταγές

Negroni , ο ορισμός της ισορροπίας και της απλότητας

Το 1919 στο Caffe Casoni στη Φλωρεντία o Κόμης Camillo Negroni ζήτησε από τον  bartender Forsco Scarselli, να κάνει λίγο πιο βαρύ το αγαπημένο του cocktail – Τhe Americano  Campari , γλυκό βερμούτ , σόδα ) – αντικαθιστώντας τη σόδα με gin. Και μάλιστα εκείνος το στόλισε με μια φλούδα πορτοκαλιού αντί για λεμόνι. Ο δον Camillo Negroni ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που όχι μόνο του έδωσε το όνομά του, αλλά αργότερα ίδρυσε μια ποτοποιία που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε έτοιμο το cocktail. Υπάρχει βέβεια και η φήμη που θέλει τους πελάτες του Cafe Casoni να ζητάνε “ένα ποτό σαν εκείνο του κόμη Negroni” με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το όνομα για το συγκεκριμένο cocktail. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το απολαυστικό cocktail στην κλασική εκδοχή του αποτελείται από ίσα μέρη gin , Campari και γλυκού βερμούτ. Επίσης, η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου γιορτάζεται παγκοσμίως ως Negroni Week.

Το κλασσικό Νεγκρόνι έχει πολύπλοκη γεύση, με έντονες νότες εσπεριδοειδών από το Campari οι οποίες παντρεύονται ιδανικά με τα αρώματα του κέδρου και των υπόλοιπων botanicals  χαρακτηριστικών του Gin. Η γλυκόπικρη αυτή γεύση εξισορροπείται από την προσθήκη του vermouth(Το βερμούτ είναι ενισχυμένο κρασί το οποίο αρωματίζεται με διάφορα φυτικά προϊόντα όπως ρίζες, φλοιούς, άνθη, σπόρους, βότανα και μπαχαρικά) αλλά και από μία μικρή φλούδα πορτοκαλιού.

Η συνταγή:

Υλικά
30ml  gin
30ml  Campari (του χαρίζει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του)
30ml  vermouth

Εκτέλεση:

Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα mixing glass και ανακατεύεις μαζί με πάγο για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με πάγο (ένα μεγάλο κομμάτι πάγου ). Γαρνίρεις με μια φλούδα πορτοκαλιού.