Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για γαστρονομικά ταιριάσματα .
Ναπολιτέν (ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με βασιλικό ) : Ξινόμαυρο, Λημνιώνα , Pinot Noir
Νεφραµιά (αρνίσια, χοιρινή) : Sangiovese , Grenache , Λιάτικο
Νισουάζ (α λα) : ροζέ κρασιά της Προβηγκίας , Ασύρτικο , Ρομπόλα
Νουά : Ρομπόλα ( με λεμονάτο νουά ) , Νεγκόσκα και Ξινόμαυρο ( κατσαρόλας )
Νούµπουλο (αλλαντικό της Κέρκυρας) : Chianti , ροζέ από Ξινόμαυρο , Sangiovese
Νούντλς (Noodles) : Sauvignon Blanc , Viognier
Ντολµαδάκια : Sauvignon Blanc , Μαλαγουζιά
Ντολμάδες με κιμά αυγολέμονο : λευκό κρασί παλαίωσης Chardonnay
Ντομάτες γεμιστές με κιμά : Αγιωργίτικο , Λημνιώνα , Λημνιό
Ντομάτες γεμιστές με ρύζι : Βηλάνα , Βιδιανό , Μαλαγουζιά , Sauvignon Blanc
Ξινοµυζήθρα Κρήτης : Μοσχοφίλερο , Sauvignon Blanc-Ασύρτικο
Ξινόχοντρος τραχανάς κοκκινιστός : Ξινόμαυρο , Cabernet Sauvignon
Ξιφίας στη σχάρα : βαρελάτο Ασύρτικο
Ομελέτα με αλλαντικά : Λημνιώνα
Ομελέτα με λαχανικά : δροσερό αφρώδες λευκό , prosecco
Ορτύκι : Chardonnay
Οσομπούκο ( µοσχαρίσιο κότσι µε ριζότο ) : Syrah , ξηρή Μαυροδάφνη, Μούχταρο