Άρθρα, Food and wine pairing

Food and Wine : κάθε φαγητό έχει το οινικό του ταίρι ( Ν , Ξ , Ο )

Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για γαστρονομικά ταιριάσματα .

Ναπολιτέν (ζυμαρικά  με σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με βασιλικό ) : Ξινόμαυρο, Λημνιώνα , Pinot Noir

Νεφραµιά (αρνίσια, χοιρινή) : Sangiovese , Grenache , Λιάτικο

Νισουάζ (α λα) : ροζέ κρασιά της Προβηγκίας , Ασύρτικο , Ρομπόλα

Νουά : Ρομπόλα ( με λεμονάτο νουά ) , Νεγκόσκα και  Ξινόμαυρο ( κατσαρόλας )

Νούµπουλο (αλλαντικό της Κέρκυρας)  : Chianti , ροζέ από Ξινόμαυρο , Sangiovese

Νούντλς (Noodles) : Sauvignon Blanc , Viognier

Ντολµαδάκια : Sauvignon Blanc , Μαλαγουζιά

Ντολμάδες με κιμά αυγολέμονο : λευκό κρασί παλαίωσης  Chardonnay

Ντομάτες γεμιστές με κιμά : Αγιωργίτικο , Λημνιώνα , Λημνιό

Ντομάτες γεμιστές με ρύζι : Βηλάνα , Βιδιανό , Μαλαγουζιά , Sauvignon Blanc

Ξινοµυζήθρα Κρήτης : Μοσχοφίλερο , Sauvignon Blanc-Ασύρτικο

Ξινόχοντρος τραχανάς κοκκινιστός  : Ξινόμαυρο , Cabernet Sauvignon

Ξιφίας στη σχάρα : βαρελάτο Ασύρτικο

Ομελέτα με αλλαντικά : Λημνιώνα

Ομελέτα με λαχανικά : δροσερό αφρώδες λευκό , prosecco

Ορτύκι :  Chardonnay

Οσομπούκο ( µοσχαρίσιο κότσι µε ριζότο ) : Syrah ,  ξηρή Μαυροδάφνη, Μούχταρο