Άρθρα

Food and Wine : κάθε φαγητό έχει το οινικό του ταίρι ( Λ , Μ )

Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα  δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για  γαστρονομικά ταιριάσματα .

Λαβράκι ψητό ή με λιπαρή σάλτσα : Σαββατιανό , Βιδιανό , βαρελάτο Chardonnay

Λαβράκι σεβίτσε ( ωμό μαριναρισμένο ) : Torrontes

Λαγός στιφάδο : ξηρή Μαυροδάφνη , Cabernet sauvignon  και  Bordeaux blends ( Cabernet sauvignon – Merlot ) , ζουμερά Merlot , παλαιωμένα Ξινόμαυρα

Λαγος σαλμί : παλαιωμένα Bordeaux blends , Merlot

Λαζάνια μπολονέζε (με κιμά)  : Sangiovese , Αγιωργίτικο με βαρέλι , Pinot noir , Λημνιώνα

Λαζάνια με λαχανικά και μπεσαμελ : Chardonnay , Βιδιανό , λευκά πλούσια με βαρέλι

Λαχανοντολμάδες ( με κιμά και αυγολέμονο ) : Σαββατιανό , Ρομπόλα

Λαχανόρυζο : Sauvignon blanc , Θραψαθήρι , Κυδωνίτσα

Λουκάνικα τύπου φρανκφούρτης : Αγιωργίτικο, Βλάχικο, Ξινόμαυρο

Λουκάνικα :  Cabernet sauvignon , Merlot , blend από Cabernet sauvignon και Merlot , Μαυροτράγανο

Λούζα ή λούντζα ( αλλαντικό των Κυκλάδων µε ένταση και βάθος στη γεύση , δεν έχει πολύ λίπος, ενώ η διατήρησή της µόνο µε αλάτι την κάνει σχετικά αλµυρή ) : μέτρια απλά κρασιά όπως ένα απλό Syrah , όχι παλαιωμένα , Αγιωργίτικο

Λούτσος : Μαλαγουζιά χωρίς βαρέλι , αλσατικά ξηρά Riesling , Ρομπόλα

Λυθρίνι : Chardonnay με βαρέλι , Ασύρτικο σε βαρέλι

Μαγειρίτσα : Sauvignon Blanc με βαρέλι

Μάγουλα ( μοσχαρίσια ) : Refosco , Μαυροδάφνη  , χαρμάνια με Μerlot

Μανιτάρια αλά κρέμ : Chardonnay με βαρέλι

Μανιτάρια (ψητά) : Αγιωργίτικο ( φρουτωδες )  , Pinot Noir , μαλακό Merlot , χαρμάνι με βάση το Αγιωργίτικο

Μαρίδα : Ρομπόλα , Ροδίτης

Μελιτζάνες με κόκκινη σάλτσα ( ιμαμ ) : Merlot , Κοτσιφάλι , Λιάτικο , Sangiovese

Μελιτζάνες παπουτσάκια : Ξινόμαυρο , ροζέ από Ξινόμαυρο , ροζέ από Syrah

Μελιτζανοσαλάτα : Ρετσίνα και ροζέ ξηρά

Μηλόπιτα : Μοσχάτο γλυκό

Μοσχάρι κοκκινιστό :  Syrah , Cabernet sauvignon

Μοσχαρίσιες μπριζόλες : Syrah , Cabernet sauvignon , Shiraz , Μούχταρο

Μπριζόλες χοιρινές : Αγιωργίτικο , μαλακά Ξινόμαυρα ,

Μοσχάρι λεμονάτο  : Chardonnay με βαρέλι

Μοσχάρι ψητό (σχάρας ) : Syrah , χαρμάνια με Cabernet sauvignon – Merlot

Μουσακάς : Merlot , Syrah

Μπαρμπούνια τηγανιτά  : Ροδίτης , Ρομπόλα , Μαλαγουζιά

Μπιφτέκια σχάρας  :  Αγιωργίτικο , χαρμάνι με Ξινόμαυρο , Merlot

Μπριάμ : ροζέ από Ξινόμαυρο , Λημνιώνα , Τempranillo , Λημνιό

Μύδια : Sauvignon Blanc , Βηλάνα , Ρομπόλα