Άρθρα

Food and Wine : κάθε φαγητό έχει το οινικό του ταίρι (Δ,Ε,Ζ)

Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα  δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για  γαστρονομικά ταιριάσματα .

  • Δράκαινα : Ψάρι με ιδιαίτερα νόστιμη σάρκα, μαγειρεύεται όπως το φιλέτο γλώσσας , ταιριάζει με λευκά κρασιά με οξύτητα περασμένη στο τηγάνι και με λιγότερο αρωματικά λευκά με υψηλότερη οξύτητα όπως μια Ρομπόλα .
  • Εθνικές κουζίνες : Ιαπωνική:  Αφρώφη κρασιά , Riesling , κρασιά με δροσιστική οξύτητα .

Ινδική : Gewürztraminer , Sauvignon Blanc , Riesling , Garnacha , Rioja .

Κινεζική: ημίξηρα Riesling , Viognier , Merlot για τα πιάτα με έντονες γεύσεις και                                                                  μπαχαρικά , Pinot Noir με πάπια .

Ταϊλανδέζικη: ροζέ από Cabernet Sauvingon  ή Αγιωργίτικο, Riesling  .

  • Ζυμαρικά με βασιλικό ( πέστο )   : Fiano d’Avellino, Sauvignon Blanc, Vermentino , Μalvasia aromatica .
  • Ζυμαρικά με διάφορα θαλασσινά : Ρομπόλα, Ασύρτικο Σαντορίνης , Μαλαγουζιά .
  • Ζυμαρικά με κιμά ( bolognese )  : Zinfandel , Syrah , Ροζέ από Ξινόμαυρο , Kοτσιφάλι από Κρήτη , Sangiovese .
  • Ζυμαρικά με λαχανικά : Sauvignon Blanc , Δαφνί , Vermentino .
  • Ζυμαρικά με μανιτάρια : πλούσιο βαρελάτο Chardonnay , Μαυρούδι .
  • Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας : Cabernet Franc  , ροζέ από Ξινόμαυρο , Αγιωργίτικο , Sangiovese , Zinfandel .
  • Ζυμαρικά με τυρί : Chardonnay , Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά .
  • Ζωμός σε σούπα : Ρετσίνα .