Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για γαστρονομικά ταιριάσματα .
- Δράκαινα : Ψάρι με ιδιαίτερα νόστιμη σάρκα, μαγειρεύεται όπως το φιλέτο γλώσσας , ταιριάζει με λευκά κρασιά με οξύτητα περασμένη στο τηγάνι και με λιγότερο αρωματικά λευκά με υψηλότερη οξύτητα όπως μια Ρομπόλα .
- Εθνικές κουζίνες : Ιαπωνική: Αφρώφη κρασιά , Riesling , κρασιά με δροσιστική οξύτητα .
Ινδική : Gewürztraminer , Sauvignon Blanc , Riesling , Garnacha , Rioja .
Κινεζική: ημίξηρα Riesling , Viognier , Merlot για τα πιάτα με έντονες γεύσεις και μπαχαρικά , Pinot Noir με πάπια .
Ταϊλανδέζικη: ροζέ από Cabernet Sauvingon ή Αγιωργίτικο, Riesling .
- Ζυμαρικά με βασιλικό ( πέστο ) : Fiano d’Avellino, Sauvignon Blanc, Vermentino , Μalvasia aromatica .
- Ζυμαρικά με διάφορα θαλασσινά : Ρομπόλα, Ασύρτικο Σαντορίνης , Μαλαγουζιά .
- Ζυμαρικά με κιμά ( bolognese ) : Zinfandel , Syrah , Ροζέ από Ξινόμαυρο , Kοτσιφάλι από Κρήτη , Sangiovese .
- Ζυμαρικά με λαχανικά : Sauvignon Blanc , Δαφνί , Vermentino .
- Ζυμαρικά με μανιτάρια : πλούσιο βαρελάτο Chardonnay , Μαυρούδι .
- Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας : Cabernet Franc , ροζέ από Ξινόμαυρο , Αγιωργίτικο , Sangiovese , Zinfandel .
- Ζυμαρικά με τυρί : Chardonnay , Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά .
- Ζωμός σε σούπα : Ρετσίνα .