Άρθρα

Food and Wine : κάθε φαγητό έχει το οινικό του ταίρι (Α)

Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα  δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για  γαστρονομικά ταιριάσματα .

  • Αβοκάντο ( πιάτα με αβοκάντο ) :  Σαββατιανό
  • Αγκινάρες ( μαγειρευτές αγκινάρες αλά πολίτα ) :  Σαββατιανό , Pinot Gris
  • Aγριογούρουνο : Ξινόμαυρο , Syrah , Cabernet Sauvignon – Merlot
  • Άγρια κόκκινα πουλερικά – κυνήγι : Ξινόμαυρο , Syrah , Cabernet Sauvignon – Merlot
  • Αλλαντικά : Chianti, Barbera , Αγιωργίτικο , Ροζέ από Ξινόμαυρο , γενικότερα ελαφρά φρουτώδη κόκκινα
  • Αρνί γιουβέτσι ή με κόκκινη σάλτσα   :  Νάουσα (Ξινόμαυρο ) , blend με Ξινόμαυρο
  • Αρνίσια παϊδάκια : Λημνιώνα , Ξινόμαυρο , blend  με Ξινόμαυρο , ακόμη και ροζέ από Ξινόμαυρο
  • Αρνί σούβλας : Νεαρά Ξινόμαυρα , Μαυροτράγανα , Cabernet Sauvignon-Merlot
  • Αρνί φρικασέ ή με λεμονάτη σάλτσα :  Chardonnay,  Σαντορίνες (Aσύρτικο) ωριμασμένες σε βαρέλι
  • Αρνί ψητό στο φούρνο : Αγιωργίτικο , Cabernet Sauvignon , Nebbiolo
  • Αστακός  : Μαλαγουζιά , Sauvignon Blanc με παλαίωση σε βαρέλι