Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για γαστρονομικά ταιριάσματα .
- Αβοκάντο ( πιάτα με αβοκάντο ) : Σαββατιανό
- Αγκινάρες ( μαγειρευτές αγκινάρες αλά πολίτα ) : Σαββατιανό , Pinot Gris
- Aγριογούρουνο : Ξινόμαυρο , Syrah , Cabernet Sauvignon – Merlot
- Άγρια κόκκινα πουλερικά – κυνήγι : Ξινόμαυρο , Syrah , Cabernet Sauvignon – Merlot
- Αλλαντικά : Chianti, Barbera , Αγιωργίτικο , Ροζέ από Ξινόμαυρο , γενικότερα ελαφρά φρουτώδη κόκκινα
- Αρνί γιουβέτσι ή με κόκκινη σάλτσα : Νάουσα (Ξινόμαυρο ) , blend με Ξινόμαυρο
- Αρνίσια παϊδάκια : Λημνιώνα , Ξινόμαυρο , blend με Ξινόμαυρο , ακόμη και ροζέ από Ξινόμαυρο
- Αρνί σούβλας : Νεαρά Ξινόμαυρα , Μαυροτράγανα , Cabernet Sauvignon-Merlot
- Αρνί φρικασέ ή με λεμονάτη σάλτσα : Chardonnay, Σαντορίνες (Aσύρτικο) ωριμασμένες σε βαρέλι
- Αρνί ψητό στο φούρνο : Αγιωργίτικο , Cabernet Sauvignon , Nebbiolo
- Αστακός : Μαλαγουζιά , Sauvignon Blanc με παλαίωση σε βαρέλι