Άρθρα

Santo Wines: η πρώτη γευσιγνωσία στο κελάρι μας

Το όνομά της από μόνο του προδίδει το κελάρι που κρύβεται κάτω από το φυσικό κατάστημα. Πέτρινο με φυσική δροσιά αποτελεί ιδανικό μέρος για παλαίωση φιαλών. Αξίζει μια επίσκεψη με την πρώτη ευκαιρία καθώς εκεί κρύβονται μικρά και ταυτόχρονα ”μεγάλα” διαμαντάκια του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα.

Καιρό τώρα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε μια γευσιγνωσία στο ανανεωμένο πλέον κελάρι μας. Και ο brand ambassador του  Santo Wines με την επίσκεψή του στην κάβα μας έδωσε την αφορμή.

Tα κρασιά που δοκιμάσαμε:

ΚΑΜΕΝΗ SANTO WINES 2019 – ΚΑΜΕΝΗ SANTO WINES 2017

100% Μανδηλαριά

Οινοποίηση: τα σταφύλια “λιάζονται” 1-2 ημέρες πριν την κλασσική ερυθρή οινοποίηση.
Παλαίωση: 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ SANTO WINES 2020

100% Mαυροτράγανο

Οινοποίηση: κλασσική ερυθρή οινοποίηση και κατόπιν το κρασί ωρίμασε για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων μεσαίου καψίματος, αποκτώντας γλυκά αρώματα μπαχαρικών και ευχάριστη πολυπλοκότητα. Το κρασί εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί ίζημα στη φιάλη. Και οι συζητήσεις γύρω από τα γευστικά ταιριάσματα είχαν ήδη ξεκινήσει να ανοίγουν την όρεξη.

ASYRTIKO SELECTION CUVEE SANTO WINES 2021 – ASYRTIKO SELECTION CUVEE SANTO WINES2018

100% Ασύρτικο

Οινοποίηση: κλασσική λευκή οινοποίηση με πλούσιο ποικιλιακό χαρακτήρα. Κυριαρχούν τα αρώματα εσπεριδοειδών με λεπτές αρωματικές ανταύγειες λευκών ανθών. Ζωηρό με πλούσιο σώμα, ισορροπημένη γεύση και χαρακτηριστική μακρά και έντονη επίγευση. Το 2018 έκλεψε τις εντυπώσεις μετά τη μισάωρη παραμονή του στα ποτήρια μας που ξεδίπλωσε τον ξηροκαρπάτο χαρακτήρα του.

ΝΥΧΤΕΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ SANTO WINES 2021

Ασύρτικο 85%, Αθήρι 10% & Αηδάνι 5%

Οινοποίηση: τρύγος με το χέρι. Κλασική λευκή οινοποίηση. Αποβοστρύχωση, παραμονή με το φλοιό των στέμφυλων για 6 ώρες. Ελαφρά πνευματική πίεση και ζύμωση στους 16 με 17 °C. Στην αρχή της αλκοολικής ζύμωσης ο χυμός μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια όπου παραμένει έως την ολοκλήρωσή της. Σταθεροποίηση, φιλτράρισμα, εμφιάλωση. Λιπαρό σώμα και με εξαιρετική ισορροπία από την οξύτητα.

SANTO WINES ASYRTIKO GRAND RESERVE 2019 – SANTO WINES ASYRTIKO GRAND RESERVE 2018

100% Ασύρτικο

Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση, ζύμωση σε βαρέλι. Μετά την αρχή της αλκοολικής ζύμωσης σε
ανοξείδωτες δεξαμενές, ο μούστος μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια όπου παραμένει έως την ολοκλήρωσή της. Battonage κάθε δύο ημέρες για ένα μήνα περίπου. Σταθεροποίηση, φιλτράρισμα, εμφιάλωση.

SANTO WINES SPARKLING BRUT

100% Ασύρτικο

Oινοποίηση: Το SANTO SPARKLING από το 2014, είναι ο πρώτος αφρώδης οίνος που παράγεται από οινοποιείο της Σαντορίνης. Οινοποιέιται με την παραδοσιακή μέθοδο της Σαμπάνιας, δηλαδή με τη δευτερογενή ζύμωση στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό: ένα αφρώδες ξηρό, ντελικάτο, με λαμπερές παιχνιδιάρες φυσαλίδες και εκφραστικά αρώματα που θυμίζουν λευκόσαρκα φρούτα, μέλι και ζύμη.

SANTO WINES VINSANTO

Ασύρτικο 85% – Αηδάνι 15%

Οινοποίηση: Τα σταφύλια λιάζονται στον ήλιο για 6-8 ημέρες. Αργή αλκοολική ζύμωση για 40 ημέρες
Ωρίμαση: 72 μήνες σε βαρέλια 225 λίτρων από γαλλική δρύ, τέταρτης και πέμπτης χρήσης Επιπλέον παλαίωση στη φιάλη πριν τη διάθεση στην αγορά. Ποσότητα παραγωγής: 40.000 φιάλες

H  γευσιγνωσία τέλειωσε με το γλυκό κρασί, ερωτήσεις απορίες και φυσικά συζήτηση.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχονται ακόμη πολλές τέτοιες μέρες στο κελάρι μας!!!