Άρθρα

Μαέστρο… η Μαλαγουζιά του Καραδήμου

Μαέστρο, Μαλαγουζιά

Η Μαλαγουζιά 2023 του Καραδήμου από την Αταλάντη με το όνομα ”Μαέστρο” στην ετικέτα ήρθε στην κάβα μας και είναι πιο φρέσκια από ποτέ.

Καραδήμος winery

Μια από τις πιο πολυφυτεμένες και αγαπημένες ποικιλίες με τεράστια ζήτηση και κατανάλωση κάθε χρόνο δίνει εξαιρετικά δείγματα. Ο Βασίλης Καραδήμος στις Πλαγιές Κνημίδος στον Μεγαπλάτανο Αταλάντης παράγει μια φρέσκια αρωματική με χέρι νεότητας Μαλαγουζιά.

Καραδήμος winery, Μαέστρο

Οι βιολογικοί ιδιόκτητοι αμπελώνες  έκτασης 50 στρεμμάτων βρίσκονται στις πλαγιές της Κνημίδας και πιο συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Βήσσας σε υψόμετρο 350-400μ με ήπια κλίση και ένα μόνιμο ρεύμα αέρα από το Αιγαίο προς τον Παρνασσό, δημιουργούν ένα φυσικό κλιματισμό και ένα δροσερό καλοκαίρι.  Καλλιεργούνται οι ποικιλίες Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Sauvignon blanc και Ξινόμαυρο. Παράγωντας ποιοτικά, προσεγμένα κρασιά έχουν αποσπάσει πλήθος διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Μαέστρο, Μαλαγουζιά 100%

Λευκός ξηρός οίνος
κατηγορία Π.Γ.Ε Πλαγιών Κνημίδος

Αμελοτόπι Βαθιαλακα σε υψόμετρο 350μ.
Χαμηλής στρεμματικής απόδοσης σταφύλια και χειρωνακτική συγκομιδή.
Η διαδικασία της οινοποίησης είναι : προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 8ωρεσ και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

 

 

Στην εμφάνιση η αγαπημένη μαλαγουζιά Μαέστρο έχει ανοιχτό  λεμονί χρώμα με χρυσαφένιες ανταύγειες.  Μεθυστικό άρωμα από λευκά άνθη όπως τριαντάφυλλο, φρούτα όπως αχλάδι και εσπεριδοειδή με ισορροπημένη γεύση. Δροσερή οξύτητα και επίγευση φρέσκων φρούτων τη χαρακτηρίζουν στο απόλυτο must στις ετικέτες της ποικιλίας.

Οι ιδανικοί γευστικοί συνδυασμοί είναι δροσερές σαλάτες με κοτόπουλο, λεμονάτο λευκό κρέας, λευκό τυρί σε σαλάτες και τηγανητά ψάρια.

Τέλος σαν απεριτίφ στέκεται μόνη της σε ένα δροσερό και αρωματικό βράδυ με φίλους.