All about spirits, Άρθρα

PONY and JIGGER, premium λικέρ με την υπογραφή δυο μπάρμαν

Οι bartenders Γιάννης Πέτρος Πετρής και Βασίλης Ρούσσος εγκαινιάζουν μια σειρά premium αποσταγμάτων. Οι ίδιοι καταξιωμένοι στο χώρο με όραμα και έμπνευση από μεγάλες εκθέσεις δημιουργούν εκδοχές ποτών και φέρνουν στην αγορά φρεσκάδα. Ελληνικό χρώμα και γεύση έρχονται στο προσκήνιο. 3 νέα λικέρ, ξεχωριστά που μαρτυρούν ποιότητα.

Το Triple sec, αυτή η ναυαρχίδα των λικέρ, διατίθεται για πρώτη φορά σε μια νέα ελληνική συνταγή: ένα ιδιαίτερο χαρμάνι εσπεριδοειδών, DAISY, με την ευγενική προσφορά της εταιρείας Mediterranean Booze Pony and Jigger και των bartenders Γιάννη Πέτρο Πετρή και Βασίλη Ρούσσο. Μετά από τρία χρόνια έρευνας, δοκιμών και πειραματισμών, ο Γιάννης και ο Βασίλης τελειοποίησαν τη συνταγή τους και μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα αριστοτεχνικά ισορροπημένο triple sec, για κοκτέιλ μαργαρίτας και Mai tai, που επιτυγχάνει έναν τέλειο συνδυασμό πορτοκαλιού με curacao.

χρώμα: κρυστάλλινο, διαυγές, καθαρό

μύτη: κομψή, εκλεπτυσμένη, γοητευτική, διακριτική. Καθώς το ποτήρι στροβιλίζεται, απελευθερώνονται λεπτές νότες από αρωματικά άνθη και φλούδα πορτοκαλιάς, για να συμπληρωθούν στη συνέχεια με παιχνιδιάρικες νότες από περγαμόντο και μανταρίνι και διακριτικό κουρασάο, ενώ στο βάθος παραμένει η διακριτική παρουσία γλυκού πορτοκαλιού.

στόμα: απαλό, ευχάριστο, νόστιμο, απαλό, ισορροπημένο. Νότες πορτοκαλιού pop στον ουρανίσκο χωρίς να γίνονται κουραστικές και έντονες, αφήνοντας μια γλυκόξινη επίγευση.

πρόταση σερβιρίσματος: σε αμέτρητες κλασικές παρασκευές κοκτέιλ (μαργαρίτα, κοσμοπολίτικο, καμικάζι, πλαϊνό και White lady). Για να είναι συναρπαστικά, κοκτέιλ όπως η μαργαρίτα με τεκίλα και triple sec απαιτούν κάτι περισσότερο από μια καλή βάση αλκοολούχων ποτών: χρειάζονται επίσης ένα εξίσου καλό, νόστιμο και ισορροπημένο triple sec, το οποίο, αντί να εμποδίζει, αναδεικνύει τις γεύσεις. Εδώ μπαίνει η DAISY και η φιλοσοφία της ανάμειξης.

Το μαχλέπι, το ευεργετικό και γευστικό συστατικό που προσθέτει γεύση στη μεσογειακή κουζίνα, γίνεται για πρώτη φορά απόσταγμα, εγκαινιάζοντας μια νέα παγκόσμια κατηγορία. Το πρωτοποριακό ποτό παράγεται από τους Έλληνες bartenders Γιάννη Πέτρο Πετρή και Βασίλη Ρούσσο, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Pony & Jigger, με τη μέθοδο του εμποτισμού. Προσεκτικά επιλεγμένοι πυρήνες άγριων κερασιών (prunus mahaleb ή κεράσι της Αγίας Λουκίας) εμποτίζονται προσεκτικά με οινόπνευμα, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύπλοκο απόσταγμα 30% abv.

χρώμα: διάφανο και διαυγές, με πυκνά σκισίματα, που σχηματίζονται στο ποτήρι και αποκαλύπτουν ολόκληρο το σώμα του.

μύτη: περίπλοκη, συναρπαστική, πρωτότυπη και δυνατή. Συμπυκνωμένα και ευχάριστα αρώματα σχηματίζουν μια παλέτα στην οποία κυριαρχούν οι νότες πικραμύγδαλου, μπισκότου, ψωμιού και panettone και εξελίσσονται σε νότες βανίλιας, καρύδας, ψίχουλας και αμυγδάλου, ελαφρώς καβουρδισμένου φουντουκιού και βουτύρου.

στόμα: γεμάτο, πλούσιο, βελούδινο και πολύπλοκο. Το στόμα ακολουθεί τη μύτη με όμορφα αρώματα αμυγδάλου και μπριός, τα οποία εμπλουτίζονται από δροσερές νότες εσπεριδοειδών, κυρίως πορτοκαλιού. Η γεύση είναι γενναιόδωρη και νόστιμη, ισορροπώντας μεταξύ οξύτητας, γλυκύτητας και αλκοόλ. Η επίγευση παραμένει, με τη γλύκα και τη ζεστασιά των ξηρών καρπών και της βανίλιας.

που σερβίρεται: προσεγμένο, δροσερό, με πάγο και παγωμένο (απολαμβάνεται πολύ ευχάριστα σε θερμοκρασίες κάτω των 8 βαθμών Κελσίου). Είναι ιδανικό για ανακάτεμα, καθώς ταιριάζει με πολλά αποστάγματα και υλικά. Το αρωματικό και γευστικό του προφίλ αναδεικνύει τα παλαιωμένα αποστάγματα και μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για μεσογειακά κοκτέιλ και tiki. Μπορεί επίσης να σερβιριστεί ως χωνευτικό στο τέλος του δείπνου.

Ταιριάζει με: γλυκά όπως πανετόνε, ραβανί, κέικ αμυγδάλου, αμυγδαλόπιτα, πορτοκαλόπιτα, μπισκότα, μελομακάρονα, κρέμα βανίλιας, τάρτες. Φυσικά, συμπληρώνει τέλεια και τα σιροπιαστά γλυκά.

Ένα πρωτοποριακό, νέο στυλ λικέρ ξινόμηλο. Ιδανικό aperitivo, με κρυστάλλινη εμφάνιση, βαθύ πράσινο μήλο ένταση και τέλεια δροσερή οξύτητα, φέρει την υπογραφή των δύο γνωστών Ελλήνων mixologists Γιάννη Πέτρου Πετρή και Βασίλη Ρούσσου, δημιουργών της νεοσύστατης εταιρείας Pony and Jigger. Το MACHO είναι το μοναδικό ελληνικό διαυγές λικέρ ξινόμηλο: χωρίς χρωστικές, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (20% abv), και λιγότερες θερμίδες, τονίζει την οξύτητα των πράσινων μήλων και την ευκολία ανάμειξης με κρασί, αποστάγματα και συνταγές κοκτέιλ.

χρώμα: καθαρό, διαυγές και κρυστάλλινο

μύτη: φρέσκια, δροσερή, αναζωογονητική. Μόλις φτάσει στη μύτη, η απαράμιλλη φρεσκάδα του εκχυλίσματος πράσινου μήλου ξυπνά τις αισθήσεις και τις προετοιμάζει για τα υπέροχα συνοδευτικά αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών.

στόμα: τραγανό, φρέσκο, γεμάτο. σαν να δαγκώνεις ξινόμηλο. Η όμορφη διακριτική οξύτητα και η βαθιά παρουσία του ξινόμηλου ξεχωρίζουν σε κάθε γουλιά, ενώ το αλκοόλ παίζει διακριτικό και υποστηρικτικό ρόλο, ενισχύοντας τον ευχάριστο και ανάλαφρο χαρακτήρα του λικέρ. Η ξινίλα και η φρεσκάδα των ξινόμηλων παραμένουν στην επίγευση.

Σερβίρεται: προσεγμένο, δροσερό και σε κοκτέιλ όλων των τύπων, ιδιαίτερα σε ψηλά μπαλάκια και απεριτίφ. Το MACHO φτιάχνεται από μπάρμαν για μπάρμαν. Είναι ένα εργαλείο που αναβαθμίζει τις συνταγές και προσθέτει επιπλέον ένταση και λάμψη. Λειτουργεί επίσης όμορφα ως απεριτίφ και για εύκολη ανάμειξη με κρασί και αναψυκτικά.

ΠΗΓΉ https://www.ponyandjigger.com/