Άρθρα

Λαγότοπος/ Κτήμα Μιχαηλίδη: ένα λευκό κρασί που θα σε εντυπωσιάσει

Με την άφιξη του ”Λαγότοπου” στην κάβα, μια μικρή παρουσίαση ήταν αναπόφευκτη. Περιορισμένη παραγωγή και πολύπλοκος χαρακτήρας το προσδίδουν μοναδικότητα και νοστιμιά.

H ιστορία του οινοποιείου

Το οινοποιείο βρίσκεται στη Δράμα και από το 1924 ο πρόσφυγας παππούς της οικογένειας ξεκινάει την παραγωγή κρασιού στην οικογένεια.  Η κατασκευή του σύγχρονου οινοποιείου ξεκίνησε το 2004 όταν τα ινία ανέλαβε η τρίτη γενιά της οικογένειαςο Ιορδάνης Μιχαηλίδης . Την ίδια χρονιά ο οινοποιός και ιδιοκτήτης του Κτήματος, εμφιαλώνει τα πρώτα κρασιά του. Πρόκειται για το Ανθάλεια με ποικιλιακή σύνθεση από Chardonnay – Sauvignon Blanc και το Μελάχρω με σύνθεση από Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah. Η πρώτη ποικιλιακή εξέλιξη των κρασιών του Κτήματος Μιχαηλίδη έρχεται τρία χρόνια αργότερα (2008), όταν μετά από πειραματικές οινοποιήσεις στην ποικιλιακή σύνθεση του οίνου Μελαχρώ προστίθεται το Cabernet Franc και το κρασί μετονομάζεται και σε Πύλη Ερυθρό, ενώ πλέον αποτελεί μια νέα οινική εμπειρία. Το 2011 είναι η σειρά του οίνου Ανθαλεία να αλλάξει καθώς προστίθεται στη σύνθεσή του το Ασύρτικο και μετονομάζεται σε Πύλη Λευκός.

Ενδιάμεσα και πιο συγκεκριμένα το 2007 η παρατήρηση και ο πειραματισμός φέρνουν στο εμφιαλωτήριο του Κτήματος Μιχαηλίδη τους μονοποικιλιακούς οίνους Chardonnay και Cabernet Sauvignon αποκλειστικά από σταφύλια του ιδιόκτητου αμπελώνα που βρίσκεται στη θέση Λαγότοπος.

Το κρασί ”ΑΣΥΡΤΙΚΟ – GEWURZTRAMINER ΛΑΓΟΤΟΠΟΣ

Εντυπωσιακή ετικέτα με χρυσές αποχρώσεις προϊδεάζει για πολυδιάστατη απόλαυση.

Σε συνέχεια τις Limited Edition εμφιάλωσης Λαγότοπος Μαυροτράγανο, το κτήμα φέρνει στα ποτήρια μας ένα πολύ ιδιαίτερο λευκό κρασί που συνδυάζει υπερώριμο τρύγο, παλαίωση σε βαρέλι και δυο ποικιλίες με αντικρουόμενο χαρακτήρα , το κοφτερό Ασύρτικο και το αρωματικό Gewurztraminer.

Φυτεμένα σε έδαφος αργιλοασβεστώδες, με καλή αποστράγγιση, τα κλήματα των δύο αυτών ποικιλιών δημιούργησαν ενα κρασί έντονο και πληθωρικό με πλούσιο γευστικό χαρακτήρα, και πολυπλοκότητα. Αρώματα τροπικών φρούτων, τριαντάφυλλο, μπαχάρια και εσπεριδοειδή σε μια μοναδική επίγευση,  σ’ ένα λευκό μεγάλης κλάσης στα must των winlovers και των καλοφαγάδων για το φετινό καλοκαίρι.

Ιδανικοί γευστικοί συνδυασμοί: Μεγάλα ψάρια ψητά, οστρακόδερμα, χοιρίνη πανσέτα με μέλι, σολομό στο φούρνο με σάλτσες, λευκά κρέατα με λευκές σάλτσες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://domaine-michaelidi.gr/el/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5/