Άρθρα

ΓΕΡΑΚΙΝΑ , η Μαλαγουζιά που πρέπει να δοκιμάσεις

Ας πάμε ένα ταξίδι στη Νεμέα , στο οινοποιείο της οικογένειας Γάτσινου , σε ιδιόκτητους αμπελώνες 100 στρεμμάτων στο Δαφνί και στο Καστράκι (ανήκουν στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Νεμέα)  με υψόμετρο που φτάνει τα 700 μέτρα , νοτιοανατολικό προσανατολισμό και ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες .   Ο Θάνος Γάτσινος με νεανική ματιά και σύμμαχο τα παραπάνω οινοποιεί   την πιο αρωματική Μαλαγουζιά που κερδίζει και τον πιο απαιτητικό πότη της ποικιλίας .

Ο ίδιος , δραστήριος και επίμονος  με υπόβαθρο εμπειρίες και μνήμες από τον οινικό κλάδο ,  το 2012 αποφασίζει να μετατρέψει την παλιά αποθήκη της οικογένειας σε οινοποιείο και να εφαρμόσει ιδέες και πειραματισμούς . Σήμερα έχοντας δίπλα του ικανούς και έμπειρους συνεργάτες οινοποιεί και χαρίζει  μοναδικές εκφράσεις και υψηλή ποιότητα οργανοληπτικού προφίλ στις ετικέτες του οινοποιείου . Σέβεται τη φύση και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο κάθε αμπελοτόπι , επιβλέπει το καθετί που συμβαίνει  ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο για το τελικό αποτέλεσμα , με τη βασίλισσα των ποικιλιών να είναι από τις αγαπημένες ετικέτες στο καταναλωτικό οινόφιλο κοινό .

Η Μαλαγουζιά που όλοι αγαπάμε είναι μια ελληνική  ποικιλιά που έφτασε μέχρι το χείλος της εξαφάνισης και τελικά κατάφερε να είναι πρώτη στις επιλογές μας κάθε φορά που τη συναντάμε . Ωριμάζει τον Αύγουστο και στα χέρια του Θάνου Γάτσινου δίνει στο 100 τοις εκατό την αρωματική της εκδοχή .

 

Γευσιγνωσία ΓΕΡΑΚΙΝΑ : 100% Μαλαγουζιά

Από τη στιγμή που ο φελλός θα βγει από τη φιάλη όλη η άνοιξη και τα καλοκαιρινά φρούτα γεμίζουν το χώρο .  Λαμπερό λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα ,  από λευκά άθνη και λευκόσαρκα φρούτα όπως ροδάκινο και τροπικά φρούτα όπως ανανάς και πεπόνι της χαρίζουν την τυπικότητα που περιμένει κανείς από τη βασίλισσα των ποικιλιών στο κλίμα των ιδιόκτητων αμπελώνων της οικογενείας . Στο στόμα η στρογγυλάδα και λιπαρότητά της ισορροπεί τη δροσιστική οξύτητα και η επίγευση της δεν σταματά ποτέ με τα φρούτα να γεμίζουν τον ουρανίσκο .

Γευστικοί συνδιασμοί  : ταιριάζει εξαιρετικά με τρυφερά μαλάκια όπως η σουπιά και το καλαμάρι , ψητά ή σωτέ , πράσινες σαλάτες και ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες λαχανικών ή πέστο , ελαφριά πιάτα με κοτόπουλο ή ψάρι, πίτες με λευκά τυριά και χορταρικά .