Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για γαστρονομικά ταιριάσματα .
Θράψαλο (τηγανιτά) : Ασύρτικο (Σαντορίνες) , ροζέ με δροσερή οξύτητα .
Θύννος ή τον(ν)ος : Αγιωργίτικο και Pinot Noir
Ιµάµ µπαϊλντί : ΠΟΠ Νεμέα ( Αγιωργίτικο )
Κακαβιά ( είδος ψαρόσουπας ) : Ρετσίνα
Καλαμάρια γεμιστά : Sauvignon Blanc και αρωματική Μαλαγουζιά
Καλαμάρια ψητά : Sauvignon Blanc με αρώματα βαρελιού , blend με Chardonnay
Καραβίδες : ξηρά Μοσχάτα , Ροδίτης
Καρπάτσιο ( μόσχου ) : Αγιωργίτικο reserve , παλαιωμένο Barolo
Κεμπάπ : Tempranillo , βαρελάτο Αγιωργίτικο
Κεφτέδες τηγανητοί : Λιάτικο , Μανδηλαριά , Ρετσίνα
Κιμάς με σάλτσα : Cabernet Sauvignon , Ξινόμαυρο
Κόκορας κρασάτος : Παλαιωμένα ερυθρά από Νάουσα (Ξινόμαυρα) , Αγιωργίτικα παλαιωμένα
Κολοκυθάκια τηγανητά : Ρομπόλα, Ροδίτης, Ρετσίνα
Κολοκυθανθοί γεμιστοί : Ρομπόλα, Ροδίτης , Θραψαθήρι
Κολοκυθοκεφτέδες : Ρομπόλα
Κοτόπιτα : Λευκά Ξινόμαυρα , Ρομπόλα
Κοτόπουλο κοκκινιστό : Αγιωργίτικο ερυθρό ή ροζέ
Κοτόπουλο πανέ : Ρομπόλα, Μοσχοφίλερο
Κοτόπουλο ψητό : Ασύρτικο με αρώματα από βαρέλι , Chardonnay , Σαββατιανό , Βιδιανό
Κουνέλι στιφάδο : Grenache, Merlot , Λιάτικο
Κρέμα καραμελέ : Vinsanto
Κροκέτες τυριού : Μοσχοφίλερο
Κυνήγι : Ώριμα Syrah ή ξηρές Μαυροδάφνες , παλαιωμένα Cabernet Sauvignon