Άρθρα, Food and wine pairing

Food and Wine : κάθε φαγητό έχει το οινικό του ταίρι ( Θ , Ι , Κ )

Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα  δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για  γαστρονομικά ταιριάσματα .

Θράψαλο (τηγανιτά)  : Ασύρτικο (Σαντορίνες) , ροζέ με δροσερή οξύτητα .

Θύννος ή τον(ν)ος : Αγιωργίτικο και  Pinot Noir

Ιµάµ µπαϊλντί : ΠΟΠ Νεμέα ( Αγιωργίτικο )

Κακαβιά ( είδος ψαρόσουπας ) : Ρετσίνα

Καλαμάρια γεμιστά : Sauvignon Blanc και αρωματική Μαλαγουζιά

Καλαμάρια ψητά : Sauvignon Blanc με αρώματα βαρελιού , blend με Chardonnay

Καραβίδες : ξηρά Μοσχάτα , Ροδίτης

Καρπάτσιο ( μόσχου ) : Αγιωργίτικο reserve , παλαιωμένο Barolo

Κεμπάπ : Tempranillo , βαρελάτο Αγιωργίτικο

Κεφτέδες τηγανητοί : Λιάτικο , Μανδηλαριά , Ρετσίνα

Κιμάς με σάλτσα : Cabernet Sauvignon , Ξινόμαυρο

Κόκορας κρασάτος : Παλαιωμένα ερυθρά από Νάουσα (Ξινόμαυρα) , Αγιωργίτικα παλαιωμένα

Κολοκυθάκια τηγανητά : Ρομπόλα, Ροδίτης, Ρετσίνα

Κολοκυθανθοί γεμιστοί : Ρομπόλα, Ροδίτης , Θραψαθήρι

Κολοκυθοκεφτέδες : Ρομπόλα

Κοτόπιτα : Λευκά Ξινόμαυρα , Ρομπόλα

Κοτόπουλο κοκκινιστό : Αγιωργίτικο ερυθρό ή ροζέ

Κοτόπουλο πανέ : Ρομπόλα, Μοσχοφίλερο

Κοτόπουλο ψητό : Ασύρτικο με αρώματα από βαρέλι , Chardonnay , Σαββατιανό , Βιδιανό

Κουνέλι στιφάδο : Grenache, Merlot , Λιάτικο

Κρέμα καραμελέ : Vinsanto

Κροκέτες τυριού : Μοσχοφίλερο

Κυνήγι : Ώριμα Syrah ή ξηρές Μαυροδάφνες , παλαιωμένα Cabernet Sauvignon