Άρθρα

Food and Wine : κάθε φαγητό έχει το οινικό του ταίρι (Τ)

Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για γαστρονομικά ταιριάσματα .

Ταλαγάνι ( ψητό ) : Βιδιανό , χαρμάνια με βάση το Sauvignon Blanc , Ροδίτη

Ταμπουλέ (Tabbouleh , σαλάτα µαϊντανού µε ελάχιστο πλιγούρι , µυρωδικά, µπαχαρικά και ντοµάτα ) : Μοσχοφίλερο , Μαλαγουζιά , Sauvignon Blanc

Ταπενάντ (Tapenade , ορεκτικό πάνω σε φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί , αντσούγιες, ελιές, κάππαρη, σκόρδο και ελαιόλαδο ) : Ασύρτικο

Ταραµοσαλάτα : Ρετσίνα

Tαραμοκεφτεδες : Ρετσίνα

Τάρτες με φρούτα : Μοσχάτο Σάμου , γλυκά αφρώδη  λευκά και ροζέ

Ταρτάρ μόσχου : Riesling ,  ελληνικά αφρώδη με την παραδοσιακή μέθοδο

Τζουλαµάς ( πίτα , κρεατόπιτα ) : ροζέ από ξινόμαυρο ,  Λημνιώνα

Τιραµισού (tiramisu) : Vinsanto

Τόνος : Aσύρτικο με βαρέλι , Pinot noir

Τουλούµπα : γλυκό κρασί από Μοσχάτο

Τουρλού ( λαχανικά κοµµένα σε µικρά κοµµάτια που µαγειρεύονται σε κατσαρόλα ή στον φούρνο)  : ροζέ από Ξινόμαυρο

Τούρτα σοκολάτα : γλυκιές Μαυροδάφνες

Τσαλαφούτι : χαρμάνια Ασύρτικο – Μοσχάτο

Τσένταρ (Cheddar) : Chardonnay με γεμάτο σώμα , Cabernet sauvignon

Τσιπούρα : Ασύρτικο