Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για γαστρονομικά ταιριάσματα .
Ταλαγάνι ( ψητό ) : Βιδιανό , χαρμάνια με βάση το Sauvignon Blanc , Ροδίτη
Ταμπουλέ (Tabbouleh , σαλάτα µαϊντανού µε ελάχιστο πλιγούρι , µυρωδικά, µπαχαρικά και ντοµάτα ) : Μοσχοφίλερο , Μαλαγουζιά , Sauvignon Blanc
Ταπενάντ (Tapenade , ορεκτικό πάνω σε φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί , αντσούγιες, ελιές, κάππαρη, σκόρδο και ελαιόλαδο ) : Ασύρτικο
Ταραµοσαλάτα : Ρετσίνα
Tαραμοκεφτεδες : Ρετσίνα
Τάρτες με φρούτα : Μοσχάτο Σάμου , γλυκά αφρώδη λευκά και ροζέ
Ταρτάρ μόσχου : Riesling , ελληνικά αφρώδη με την παραδοσιακή μέθοδο
Τζουλαµάς ( πίτα , κρεατόπιτα ) : ροζέ από ξινόμαυρο , Λημνιώνα
Τιραµισού (tiramisu) : Vinsanto
Τόνος : Aσύρτικο με βαρέλι , Pinot noir
Τουλούµπα : γλυκό κρασί από Μοσχάτο
Τουρλού ( λαχανικά κοµµένα σε µικρά κοµµάτια που µαγειρεύονται σε κατσαρόλα ή στον φούρνο) : ροζέ από Ξινόμαυρο
Τούρτα σοκολάτα : γλυκιές Μαυροδάφνες
Τσαλαφούτι : χαρμάνια Ασύρτικο – Μοσχάτο
Τσένταρ (Cheddar) : Chardonnay με γεμάτο σώμα , Cabernet sauvignon
Τσιπούρα : Ασύρτικο