Άρθρα, Food and wine pairing

Food and Wine : κάθε φαγητό έχει το οινικό του ταίρι ( Φ )

Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για γαστρονομικά ταιριάσματα .

Φάβα : Ρομπόλα ,  χαρμάνι με Ασύρτικο από Σαντορίνη

Φαγγρί (μεγάλο ψάρι , μαλακή σάρκα και χαμηλά λιπαρά ) : Ασύρτικο

Φακές : ζουμερά Μerlot , Αγιωργίτικο

Φαλαφέλ ( ρεβίθια ή κουκιά ,  κεφτέδες µε φρέσκο µαϊντανό, κόλιανδρο και µπαχαρικά) : Βηλάνα , Sauvignon blanc , Μοσχάτο σπίνας

Φασολάδα : Merlot

Φασολάκια φρέσκα λαδερά : Sauvignon blanc ,  ροζέ από Ξινόμαυρο

Φέτα ΠΟΠ : Σαββατιανό

Φιλέτο μοσχαρίσιο : Cabernet Sauvignon , Syrah και χαρμάνια με Syrah , Syrah – Κοτσιφάλι

Φιλέτο χοιρινό : Βιδιανό με βαρέλι , Chardonnay  με βαρέλι ,

Φοντίνα ΠΟΠ ( Ιταλικό τυρί µε αρκετά λιπαρά, φτιαγµένο από αγελαδινό γάλα )  : Cabernet Sauvignon , Chianti Classico

Φορµαέλα ΠΟΠ ( Ηµίσκληρο τυρί κυρίως από πρόβειο γάλα και λιγότερο από γίδινο ή αιγοπρόβειο) : ροζέ από Αγιωργίτικο

Φουά-γκρα ( λιπαρό συκώτι χήνας ή πάπιας , λιχουδιά της γαλλικής κουζίνας ) : Λημνίωνα , Μαυροδάφνη , παλαιωμένο Viogner

Φράουλες με σαντιγί : γλυκά αφρώδη ροζέ , και ημίγλυκα αφρώδη

Φρικασέ : Sauvignon blanc , Ασύρτικο

Φριτάτα ( οµελέτα που ψήνεται στον φούρνο µε την προσθήκη διάφορων τυριών, κρέατος ή αλλαντικών και λαχανικών ) : ροζέ ξηρό από Λημνίωνα

Φρουτοσαλάτα : ημιαφρώδη ή αφρώδη γλυκά κρασιά από Μοσχάτο

Φρυγαδέλια ( σουβλάκια µε κοµµάτια από συκώτι καρυκευµένα µε ρίγανη, κανέλα, σκόρδο και αλατοπίπερο, τυλιγµένα µε µπόλια αρνιού) : Λημνίωνα , Nebbiolo