Φαγητό και κρασί – Κρασί και φαγητό , είναι αναμφίβολα δυο γαστρονομικές έννοιες που αν συνδιαστούν σωστά μεγιστοποιούν την απόλαυση . Είτε με τις βασικές κλασικές επιλογές , είτε με πειραματισμούς το αλφάβητο του κρασιού είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει ιδέες για γαστρονομικά ταιριάσματα .
Φάβα : Ρομπόλα , χαρμάνι με Ασύρτικο από Σαντορίνη
Φαγγρί (μεγάλο ψάρι , μαλακή σάρκα και χαμηλά λιπαρά ) : Ασύρτικο
Φακές : ζουμερά Μerlot , Αγιωργίτικο
Φαλαφέλ ( ρεβίθια ή κουκιά , κεφτέδες µε φρέσκο µαϊντανό, κόλιανδρο και µπαχαρικά) : Βηλάνα , Sauvignon blanc , Μοσχάτο σπίνας
Φασολάδα : Merlot
Φασολάκια φρέσκα λαδερά : Sauvignon blanc , ροζέ από Ξινόμαυρο
Φέτα ΠΟΠ : Σαββατιανό
Φιλέτο μοσχαρίσιο : Cabernet Sauvignon , Syrah και χαρμάνια με Syrah , Syrah – Κοτσιφάλι
Φιλέτο χοιρινό : Βιδιανό με βαρέλι , Chardonnay με βαρέλι ,
Φοντίνα ΠΟΠ ( Ιταλικό τυρί µε αρκετά λιπαρά, φτιαγµένο από αγελαδινό γάλα ) : Cabernet Sauvignon , Chianti Classico
Φορµαέλα ΠΟΠ ( Ηµίσκληρο τυρί κυρίως από πρόβειο γάλα και λιγότερο από γίδινο ή αιγοπρόβειο) : ροζέ από Αγιωργίτικο
Φουά-γκρα ( λιπαρό συκώτι χήνας ή πάπιας , λιχουδιά της γαλλικής κουζίνας ) : Λημνίωνα , Μαυροδάφνη , παλαιωμένο Viogner
Φράουλες με σαντιγί : γλυκά αφρώδη ροζέ , και ημίγλυκα αφρώδη
Φρικασέ : Sauvignon blanc , Ασύρτικο
Φριτάτα ( οµελέτα που ψήνεται στον φούρνο µε την προσθήκη διάφορων τυριών, κρέατος ή αλλαντικών και λαχανικών ) : ροζέ ξηρό από Λημνίωνα
Φρουτοσαλάτα : ημιαφρώδη ή αφρώδη γλυκά κρασιά από Μοσχάτο
Φρυγαδέλια ( σουβλάκια µε κοµµάτια από συκώτι καρυκευµένα µε ρίγανη, κανέλα, σκόρδο και αλατοπίπερο, τυλιγµένα µε µπόλια αρνιού) : Λημνίωνα , Nebbiolo