Άρθρα

Δοκιμάσαμε παλαιωμένο τσίπουρο Κατσάρου από τον Τύρναβο

Τα παλαιωμένα αποστάγματα αποτελούν τη μετάβαση από τα καλοκαιρινά τσίπουρα στην παραλία στη χειμωνιάτικη ζεστασιά στο τζάκι . Οι Έλληνες παραγωγοί έχουν δουλέψει πολύ και έχουν αναβαθμίσει την κατηγορία κερδίζοντας όχι μόνο τους επαγγελματίες αλλά και τους καταναλωτές. Ολοένα και περισσότερα κάνουν εμφάνιση τα τελευταία χρόνια με κεχριμπαρένια χρώματα και αρώματα ξηρών καρπών να γεμίζουν τα ποτήρια και να ανεβάζουν τον πήχη στον κόσμο των αποσταγμάτων .

Με τη νέα παραγγελία να φτάνει στην κάβα ήταν αναπόφευκτη η δοκιμή του Παλαιωμένου Τσίπουρου από τον Κατσάρο .

KATSAROS DISTILLERY : Η ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ βρίσκεται σήμερα σε μια ιδιόκτητη έκταση 6000 τμ όπου η τεχνολογία συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση. Ο πρόγονός μας Νικόλαος Κατσάρος έχοντας αποκτήσει ένα καζάνι από συγγενείς άρχισε να ξεκλειδώνει τα μυστικά της απόσταξης με τρόπο πρωτοποριακό για την εποχή, καταλήγοντας στο σημερινό «εθνικό ποτό» της χώρας μας γνωστό σε όλους ως Ούζο Τυρνάβου.

Η σπουδαία προίκα του Νικολάου Κατσάρου πέρασε από γενιά σε γενιά δουλεύοντας αδιάκοπα επάνω στην συνταγή τόσων ετών με μεράκι και φροντίδα σε όλα τα στάδια παραγωγής , εξυμνώντας έτσι τον ιδιαίτερο τόπο προέλευσης των εκλεκτών αποσταγμάτων μας , τον Τύρναβο Θεσσαλίας.

Τα προϊόντα : παλαιωμένο τσίπουρο σε 200ml και σε 700ml 

Για 3 χρόνια ξεκουράστηκε και ισορρόπησε το χαρακτήρα του. Πήρε χρώμα ζωηρού κεχριμπαριού και τώρα έχει μαζί του αρώματα σοκολάτας και λευκών λουλουδιών.Έχει γεύση από τραγανά δαμάσκηνα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και επίγευση φρέσκιας βανίλιας. Είναι γεμάτη ένταση και πάθος η στιγμή, καθώς ανοίγεις ένα δρύινο βαρέλι που κρατά μέσα του τους κόπους σου.

ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ 200ML , ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (ΤΥΡΝΑΒΟΣ)

ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ 700ML , ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (ΤΥΡΝΑΒΟΣ)

 

Ένα από τα δυνατά χαρτιά του, είναι η μεγάλη γκάμα απόλαυσής του. Μπορούμε να τo απολάσουμε σκέτο χωρίς πάγο,  να το αναμείξουμε με άλλα συστατικά και να κάνουμε ένα γρήγορο cocktail, μπορούμε επίσης με μεγάλη ευκολία να τα βάλουμε στο τραπέζι ως συνοδευτικό ή ως χωνευτικό. Ταιριάζει με πάρα πολλά εδέσματα, από πλούσια ώριμα τυριά, καπνιστά αλλαντικά, φουά γκρα, αυγοτάραχο, κρέατα σχάρας, μέχρι γλυκά.

 

 

 

Πηγή : https://www.katsarosdistillery.gr/project/aged-tsipouro/