Άρθρα

Ciroc : vodka από σταφύλι !!

Μια τόσο εκλεπτυσμένη βότκα δεν θα μπορούσε να λείπει από κάθε εορταστική στιγμή που προσφέρει η μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού .

Η βότκα CÎROC έχει γίνει γνωστή ως μια από τις πιο εμβληματικές βότκες στον κόσμο.  

Σε αντίθεση με τις περισσότερες βότκες, οι οποίες παρασκευάζονται από δημητριακά, η βότκα CÎROC αποστάζεται από εκλεκτά γαλλικά σταφύλια , μια διαδικασία εμπνευσμένη  πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας και δεξιοτεχνίας στην οινοποίηση. Είναι τα εκλεκτά γαλλικά σταφύλια και η πέμπτη απόσταξη στο ιστορικό αποστακτήριο Maison Villevert στη Νότια Γαλλία που δίνει στη βότκα CÎROC μια ξεχωριστή γεύση με μια εξαιρετικά φρέσκια γεύση εσπεριδοειδών.

Τα  σταφύλια επιλέγονται ειδικά για συγκομιδή και γίνονται κρασί. Το κρασί αποστάζεται τέσσερις φορές σε αποστακτήρες στήλης. Στην πέμπτη απόσταξη, η βότκα CÎROC δημιουργείται πραγματικά σε ένα παραδοσιακό, ραμμένο χάλκινο δοχείο που βρίσκεται ακόμα στο Maison Villevert Salles d’Angles ,  στο Villevert της Γαλλίας στη φημισμένη οινοπαραγωγική περιοχή του Cognac .

Ο Jean-Sébastien είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτή την εμβληματική παραγωγή .  Έχει αναγνωριστεί από το Great Council of Bordeaux Wines ως «Commandeur de Bordeaux», σε αναγνώριση της αποφασιστικότητάς του για υψηλής ποιότητας, ανώτερα και τίμια προϊόντα. Γεννημένος από γενιές οινοποιών και οινοπνευματοποιών που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, ο Jean-Sébastien Robicquet, ο Master Distiller της CÎROC έχει την τέχνη της απόσταξης στις φλέβες του.

Η CÎROC είναι μια πραγματικά μοντέρνα βότκα με γεμάτη γεύση και στυλ. Λαχταριστά απαλό, παιχνιδιάρικα εκλεπτυσμένο στυλ και ποιότητα  Σερβίρεται άψογα σκέτη ή με συνδυασμούς για αγαπημένα κοκτέιλ .

Η καθαρότητα της γεύσης της και η ευελιξία που τις προσδίδει το στυλ του αποστάγματος είναι ιδανική για πειραματισμούς . Ας δούμε μερικές συνταγές για ένα δροσερό καλοκαίρι παρέα με τη Ciroc .

No1

Υλικά
50 ml Ciroc vodka
30 ml φρέσκος χυμός λεμόνι & μανταρίνι
15 ml σιρόπι ζάχαρης
100 ml σόδα γκρέιπφρουτ
1 σταγόνα λεβάντα bitters
1 κορυφή ξερής ρίγανης

Εκτέλεση
Tοποθέτούμε όλα τα υλικά σε mixing glass, εκτός από τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά, σουρώνουμε το μείγμα σε γεμάτο με πάγο ποτήρι (τύπου collins ) και στη συνέχεια απογεμίζουμε με Grapefruit soda. Στολίζουμε με κορυφή αποξηραμένης ρίγανης.

No2

Υλικά
60 ml βότκα
15ml χυμό λάιμ , φρεσκοστημμένος
180 ml μπύρα τζίντζερ

Εκτέλεση
Bάζουμε το λάιμ σε ένα ποτήρι (τύπου Collins) και έπειτα προσθέτουμε τα παγάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βότκα και τη μπύρα τζίντζερ και ανακατεύουμε .

Νo3

Υλικά

40ml Ciroc Vodka
20ml χυμό λεμονιού
10ml σιρόπι βανίλιας
σόδα

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι και γαρνίρουμε με μαύρα σταφύλια .

Νο4

Υλικά

40ml Ciroc Vodka
35ml σαμπάνια ή αφρώδες ξηρό κρασί
10ml χυμός λάιμ
45ml χυμός κράνμπερι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα Mixing glass τη βότκα CÎROC, το χυμό λάιμ και το χυμό cranberry . Ανακατεύουμε καλά, σουρώνουμε το μείγμα σε γεμάτο με πάγο  . Απογεμίζουμε με σαμπάνια ή αφρώδες ξηρό κρασί και γαρνίρουμε με φλούδα πορτοκάλι .

 

 

 

 

Πηγή : https://www.ciroc.com/en-row/